Financiering gezocht

Allemaal Digitaal

Het project ‘Allemaal Digitaal’ omvat de aanschaf van 10 com-puters, 2 beamers en 2 projectieschermen voor de Imena Day Secondary School in Kapeya, Zambia. Dit project zal bijdragen    aan de verbetering van de onderwijsvoorzieningen voor ruim    560 studenten en 18 leerkrachten.

In Nederland is een middelbare school zonder digitale faciliteiten tegen-woordig ondenkbaar. Elk klaslokaal is voorzien van moderne apparatuur, lessen worden met digitale content ondersteund, studenten loggen gemakkelijk in op de online-leeromgeving en zelfs toetsen worden per computer afgenomen.

“Ook Zambia beweegt mee met de technologie van vandaag de dag”, vertelt schooldirecteur Simon Phiri. “Veel van ons werk kan geautomatiseerd worden en het internet bevat een schat aan informatie.” Hij droomt ervan om computers in te zetten op zijn middelbare school en zo zijn studenten en docententeam kennis te laten maken met de mogelijkheden die de digitale wereld ons biedt. Totale projectkosten: 5.451 euro

Heeft u belangstelling voor het project Allemaal Digitaal en wilt u de volledige projectomschrijving ontvangen, stuur dan een e-mail naar simonemubajje@imenafoundation.nl of bel naar 0512 729020.

Zelfredzaamheid voor Keniaanse gehandicapten

Het project ‘Zelfredzaamheid voor Keniaanse gehandicapten’ omvat de aanschaf van 20 rolstoelen en 400 leghennen. Voor de mensen met een beperking in het Gatundu district zal dit project een grote bijdrage leveren aan het verbeteren van hun mobiliteit, levensonderhoud en sociale situatie.

Wie in Kenia gehandicapt is, telt niet of nauwelijks mee. Het land heeft het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap ondertekend, maar de infrastructuur is volstrekt niet op mensen met een fysiek gebrek ingericht. De uitsluiting is niet alleen maatschappelijk, maar komt ook binnen de familie en in huiselijke kring voor.

Samen met onze partnerorganisatie Kirangari Youth Fellowship Group willen wij door middel van dit project de zelfredzaamheid van mensen met een handicap in Kenia verbeteren. Totale projectkosten: 10.039 euro.

Heeft u belangstelling voor het project Zelfredzaamheid voor Keniaanse gehandicapten en wilt u de volledige projectomschrijving ontvangen, stuur dan een e-mail naar jokesmit@imenafoundation.nl of bel naar 0512 729020.

previous arrow
next arrow
Slider
previous arrow
next arrow
Slider