In de schijnwerper

Bouw een school, bouw een toekomst

Het wordt een bijzonder mooie school! In Aweil Town in Zuid-Sudan, waar 800 basisschoolkinderen nu nog onder de bomen les krijgen, is het een drukte van belang. Dankzij de steun vanuit de samenwerking met stichting Pharus, wordt de langgekoesterde wens van bisschop Garang realiteit!

Er ontstaat een prachtig U-vormig gebouw met aan de binnenzijde van de U een door  pilaren ondersteunde galerij die schaduw biedt langs de gehele gevel. Niet alleen aan lokalen en toiletgebouwen is gedacht, maar ook aan twee kantoorruimten, een lerarenkamer, een keuken en een opslag voor schoolspullen. 

Nog enkele weken doorwerken en dan gaat de school eind januari 2019 van start. Nu al is het gebouw, mede door de ruime klaslokalen, aangewezen als ‘best geconstrueerde school’ in Greater Aweil.

Feest in Gumror en Mabok

Elke dag water halen en uren lopen, het was de praktijk van alledag voor vrouwen en meisjes in Gumror en Mabok. Voor andere bezigheden bleef er nauwelijks tijd en energie over. Het water dat ver van de huttendorpen werd gehaald was veelal vervuild oppervlaktewater uit poeltjes of rivieren. Dat met name kinderen door dit water infecties en diarree opliepen, met ondervoeding tot gevolg, was een grote zorg in dit gebied.

Voor ruim 3.400 mensen is er een drastische verandering gekomen in hun omstandigheden nu twee waterboringen in Gumror en Mabok een feit zijn. Schoon water, diep uit de aarde, dat met handpompen naar boven wordt gehaald, scheelt tijd en verbetert de gezondheid substantieel. Het urenlang lopen op zoek naar water is nu gelukkig voorbij!

previous arrow
next arrow
Slider
previous arrow
next arrow
Slider