Tabitha's zachte hand

Tabitha, de echtgenote van bisschop Garang, krijgt onopvallend iets onvoorstelbaars voor elkaar. Al in de oprichtingsfase van de veeteelt- en akkerbouwprojecten, heeft zij met duidelijke visie al haar krachten en vaardigheden ingezet om de niets-ontziende en steeds erger terugkerende hongerplagen te bestrijden.

Net als in Awanda en Pan Adot, is er in Aroyo Payam een groot akkerbouwgebied, waar werkgelegenheid en dus inkomen is voor tientallen dagloners en vaste medewerkers. Zij hebben het razend druk met de zorg voor de kwaliteitszaden, die dankzij financiële hulp, vanuit Nairobi naar Aweil Town zijn vervoerd en hier in de grond kunnen ontkiemen en uitgroeien tot pompoenen, okra, tomaten, uien, komkommers, wortelen, kolen, watermeloenen, sorghum en pinda’s. De organisatie van het gehele proces is in handen van Tabitha. Het ploegen, het inzaaien, het onkruid wieden, het bestrijden van ziektes

Previous slide
Next slide

en plagen van de gewassen, het afstemmen van de werkzaamheden en het inspelen op de weersomstandigheden tot en met de oogst en de distributie ervan. De ene dag loopt Tabitha linksom de helft van het grote gebied en de andere dag rechtsom, de andere helft. 

Ze houdt alles in de gaten, onderhoudt de contacten, stuurt aan, betaalt uit en door haar kalme en natuurlijke overtuigings-kracht lukt het om de werkzaamheden van begin tot eind in goede banen te leiden.