Pastors brengen troost en hoop

Previous slide
Next slide

Bisschop Garang van Christ Mission to the World, al jarenlang partner van Imena Foundation in Zuid-Sudan, kan het niet alleen. Zijn kerken staan wijdverspreid in het Greater Aweil District, een provincie in het noorden van het jongste land van de wereld: Zuid-Sudan. Bisschop Garang heeft

hulp van een grote groep van ongeveer 150 pastors die dag in dag uit in zijn voetsporen treden en zich inzetten voor de mensen in hun kerkgemeenschap. 

Deze mensen zijn de wanhoop inmiddels voorbij. Ze vragen, nee, ze sméken om 

hulp. Ze zijn in nood, in hongersnood. Op dit moment voltrekt zich het drama, dat zich begin februari al afschuwelijk aftekende. Toen brachten Stichting Pharus en Imena Foundation een bezoek aan dit gebied en aan deze mensen. Ze zagen de pastors, die zonder eigen inkomen alles in het werk stellen om troost te bieden en hoop te geven. Ze geven wat ze kunnen. Ze lijden mee.

Naast mooie ontmoetingen en het bezoeken van bijzondere projecten, was er op deze reis ook deze andere kant. De impact van de onbaatzuchtige houding van deze pastors was zo groot, dat Stichting Pharus heeft toegezegd om hen financieel te ondersteunen. In april is er 15.000 euro uitgekeerd, zodat alle 150 pastors en hun gezinnen het geld kunnen gebruiken voor de aankoop van 1 tot 1,5 zak maïs of sorghum en een fles kookolie. En zo zijn 1.050 mensen in ieder geval tijdelijk voorzien van voedsel.