Nieuwe afdelingen voor ziekenhuis

In Aweil Town in Zuid Sudan is er sinds enkele jaren het Lighthouse Medical Centre. Een van de weinige plekken in de wijde omtrek, waar zieken en zwangere vrouwen terecht kunnen. Hier werken artsen en er zijn medicijnen voorhanden, de patiënten worden met warme zorg verpleegd.

 

Wat een enorm verschil met de tijd dat er totaal geen medische voorzieningen waren in dit gebied. Inmiddels zijn er vele mensen levensreddend behandeld, zijn er kinderen geboren en heeft het ziekenhuis landelijk een voorbeeldstatus. Wie echter afhankelijk is van radiologisch onderzoek of een operatie nodig heeft, kan er niet geholpen worden. Men moet dan ver reizen naar het ziekenhuis in de hoofdstad Juba, of zelfs naar een buurland zoals Sudan, wat hoge kosten met zich meebrengt. Voor deze arme bevolking een onhaalbare optie. Voor hen is elke kans op behandeling uitgesloten: wat een onbeschrijflijk leed voor patiënten met complexe medische problemen.

 

Previous slide
Next slide

Christ Mission to the World heeft een onderbouwd projectplan ingediend voor een nieuwe aanbouw met ruimte voor radiologisch onderzoek en echoscopie. Het plan voorziet in een goed geoutilleerde operatiekamer en faciliteiten voor het aanstellen van medisch specialisten.

Inmiddels is door financiële steun van stichting Pharus de nieuwe aanbouw gerealiseerd en wordt er druk gewerkt aan de voortgang van het proces om zo spoedig mogelijk de deuren te kunnen openen voor de patiënten. Voor hen is wat onmogelijk leek nu bijna binnen bereik!