Tienermoeder Juliette opnieuw naar school

Juliette die al sinds ze een jaar of twee was, door Imena Foundation gevolgd wordt, gaat weer naar school! In het gezin waar ze opgroeit heerst grote armoede en er is gebrek aan de meest elementaire levensbehoeften. Met hulp van Imena Foundation heeft het gezin standgehouden. Ze hebben al heel wat meegemaakt, in het verleden brandde hun hut af, ze hadden niets meer. De dorpsgenoten, al even arm, deelden hierna het weinige dat ze hadden letterlijk met hen. Het dorpshoofd kwam met het idee om met de dorpelingen stenen te gaan bakken en daarmee een huis voor Juliette en haar familie te bouwen.

Juliette had al vroeg een droom om zich medisch te bekwamen. Op haar vooropleiding had ze goede leerresultaten. Nog even en ze zou haar school af kunnen ronden om door te stromen naar die verlangde medische opleiding.

En toen… bleek Juliette zwanger te zijn. Met stomheid geslagen was ze – geen idee wat haar was overkomen – en ze werd meteen van school gestuurd, wat een heel zware teleurstelling voor haar was. Bij haar ouders thuis in het kleine stenen huis werd ze liefdevol opgevangen en daar werd ook de kleine Margaret geboren. Gelukkig is alles goed gegaan en heeft Humphrey –

Previous slide
Next slide

vanaf het begin de betrouwbare partner van Imena Foundation in Zambia – een nieuwe school gevonden waar ze sinds februari de draad weer kon oppakken en volgend jaar examen hoopt te doen. En zo kan ze toch weer verder werken aan die mooie droom van een toekomst in de medische zorg. Ze doet enorm haar best en behaalt goede resultaten. Met een gerust hart kan ze zich richten op de toekomst, want haar ouders zorgen voor de baby als Juliette naar school gaat. 

Humphrey blijft Juliette en het hele gezin monitoren. Daar staat ze tussen haar klasgenoten; een moedige jonge moeder is het; onze Juliette!