Tweede Imena-kantoor officieel geopend

Het is een feit: Nadat Gerard en Margriet de Wilde en hun (schoon- en klein-)kinderen amper 7 maanden in hun tweede thuisland wonen, was in Mbale, een stad in het oosten van Uganda op donderdag 14 maart de feestelijke opening van het tweede kantoor van Imena Foundation. Dat betekent dat zowel vanuit het kantoor in Uganda, als het kantoor in Drachten gewerkt kan worden aan het uitkomen van dromen van de allerarmsten in Afrika. Hulp aan wie niets heeft, dat is al zo’n 20 jaar het doel en wat zijn er in die jaren al veel dromen uitgekomen. Het zal ook het doel blijven en met een kantoor op het Afrikaanse continent, zal het realiseren van die dromen nog dichterbij komen.

De opening van het kantoor was daar al een voorbeeld van. Toen de autoriteiten ervan hoorden, werd wat aanvankelijk een bescheiden openingsmoment zou zijn, een groot feest. Een feest met genodigden uit alle lagen van de bevolking, waaronder leden van de overheid. Een gospelzangeres trad op en er waren toespraken van commissarissen en de burgemeester. Van alle kanten stroomde hulp toe om deze gelegenheid tot een hoopvolle gebeurtenis te maken, er werd alom bekendheid aan gegeven. Het is bijzonder hoe snel Imena Foundation 

Previous slide
Next slide

het vertrouwen van de bevolking en de overheid heeft gewonnen. Het nieuw geopende kantoor heeft met de plaatselijke overheid verschillenden dromen, waaronder een droom van een thuis voor de kinderen die op straat leven en een droom dat het straatafval verleden tijd is.

Het kantoor beschikt ook over een ruimte die inmiddels al ingezet wordt als atelier. 

Met een eigen naai- en een houtbewerkingsafdeling, wordt momenteel volop gewerkt aan artikelen, die o.a. hun weg zullen vinden naar Cadeauwinkel Imena in Drachten. Een heel praktische ontwikkeling, die inkomen biedt aan de makers van prachtige producten, die in Drachten worden verkocht. Dat dit kantoor een plek mag zijn die de dromen van mensen in armoede met heil en zegen doet uitkomen.